Contact

Hella Peterse

E-Mail: hella@hellazingt.nl

06 – 48115884

Over mij

Ik ben Hella en ik zing graag;)

 

Is iemand wat hij/zij allemaal heeft gedaan? Nee dat denk ik niet, maar het is wel leuk om te weten:

 

Ik zong al als kleuter op een stoel ‘Hopelessly devoted’, ‘Don’t cry for me Argentina’ en ‘I don’t know how to love him’. Drama was mij niet vreemd.

Muziek was altijd aanwezig in onze familie (ik ben het 5de kind uit een creatief gezin en woonde in een soort villa Kakelbont, met zijn allen om de vleugel meerstemmig Beatles zingen).

 

Het huis uit en naar Leiden voor studie Nederlands in Leiden, (dat hield ik 1 jaar vol)

Daarna Theater Vormings Klas in Amsterdam, een heerlijk tussenjaar!

Toen 2 jaar toneelacademie Maastricht (waar ik weer vertrok, want kon niet aarden op deze opleiding)

Deed HBO verpleegkunde (want wilde zingeving) en werkte jaren als wijkverpleegkundige (never a dull moment; de werkelijkheid is gekker dan je kan verzinnen!)

Vervolgens 3 jaar zingen op de DJAM-lichte muziek en jazz-opleiding (want natuurlijk wilde ik eigenlijk altijd al zingen). Daar heb ik o.a. les gehad van Ilse Huizinga, Konrad Koselleck en Sven Schuster. En nam een cd (2006) op met Jazz covers in samenwerking met Erik van de Luijt.

 

En toen de 2 jarige opleiding tot Stembevrijder bij Jan Kortie, Sarah Jens en Chantal Goossens (hoe kom ik nou toch eens van faalangst en podiumvrees af?);

Daar ontdekte ik hoe meer los te komen van prestaties, verwachtingen en belemmerende overtuigingen. Want daar had ik inmiddels een hoop last van gekregen.

 

Nu schrijf ik zelf liedjes, speel piano, geef les en treed op!

 

Verder hou ik ongelooflijk van dansen (ooit jazz ballet en Afrikaanse dans, 5 ritmes, ecstatic, latin solo dance), lezen en schilderen.

En oh ja by the way ik werk ook nog als praktijkondersteuner van de bedrijfsarts. Heb ik misschien gewoon meer levens tegelijk?

 

De rode draad is Zingen, Taal, Mensen, Expressie.